I onsdags på arbejde ringede min mor og spurgte om jeg ville med min onkel og en familie fra Tyskland til kalkgruberne mellem Holstebro og Viborg. Eftersom det var længe siden jeg sidst havde været der (faktisk var jeg der sidst, da jeg gik i folkeskole i et af de mindre klasser), så jeg sagde ja, og ved 15.00 tiden kom de og hentede mig ved sygehuset.
Vi kørte afsted, og da vi kom til Daugbjerg, fulgte vi skiltet til Daugbjerg Kalkgruber. For at komme derhen skulle vi igennem en lille smuk skov og ned at nogle bakker, og det var faktisk ret hyggeligt i det gode vejr. Men da vi ankom til kalkgruben, fortalte min onkel, at det ikke var her, vi skulle, men at vi skulle ud til Mønsted Kalkgruber.
Så vi gik tilbage gennem skoven, og kørte ud til Mønsted kalkgruber. Det lå også smukt ude i naturen, og vi købte billetter for at komme derind. Det kostede 60 kr. for en voksen, og eftersom vi først var der kl. 16.00, havde vi kun 1 time til at gå rundt og se, før de lukkede kl. 17.00. Jeg vik spurgt den venlige billetsælger om vi kunne bruge de samme billetter til at komme og se det imorgen, eftersom vi kun havde en time i dag, og det kunne vi faktisk godt.

Derefter gik vi ud til indgangen, og da vi kom ind i grotterne, kunne vi godt mærke at der var lidt køligere derinde, end vi havde regnet med. Faktisk ligger temperaturen på omkring de 8 grader.
Inde i grotterne var der sat lys op, og man kunne gå rundt som man havde lyst. Desuden var der små bække og også et par lavvandede søer, som man kunne krydse. Der var også et sted, hvor noget ost blev lagret, og som man kunne købe udenfor i en butik.
Faktisk var det ok nok at gå rundt derinde, men det er ikke noget man kan bruge flere timer på. Inden for i grotterne er der også et videoshow, hvor man kan sidde og se et historisk overblik over hvordan hele hulesystemet blev til, men desværre virkede det ikke den dag hvor vi var der.
Men udenfor var der også et museum, som man kunne besøge, og der kunne man også læse om de flagermus, som lever i grotterne, modellandskab osv.
Alt i alt var det en hyggelig tur derud :-)

Her kan I se nogle billeder derfra:

Flagermus skelet..


- S U R I Y A N

Rejser & Oplevelser

Serier

 • Cryptid

  Normalt plejer jeg ikke at se svenske serier, men en dag vidste jeg ikke hvad jeg skulle se, så...

 • Into the Night

  En spændende sci-fi thriller serie fra Netflix, som er værd at se. Der er udkommet 1. sæson af...

 • The 100

  The 100 er en science-fiction TV-serie, som jeg synes er meget god. Virkelig gennemført og som gør at...

Film

 • Gretel & Hansel

  En film jeg ikke vil anbefale at se er Gretel & Hansel. Havde troet det ville være en god...

 • Hobbitten & Ringenes Herre

  Da jeg gik i 6. eller 7. klasse fik jeg anbefalet en bog af en dame, som jeg skulle læse. Hun...

 • Pan's Labyrinth

  Har lige siddet og set en film på DR2. Da jeg tjekkede programoversigten for at se, om der blev...