Storåen løber gennem Holstebro midtby, og i forhold til Århus, hvor Århus Å er en del af bybilledet, har Storåen bare passet sig selv det meste af strækningen gennem centrum. Det ville Holstebro gøre noget ved, og derfor blev et projekt sat i gang, hvor området omkring Hotel Royal, Musikteatret, Dansens Teater og Føtex skulle renoveres og indlemmes i bybilledet.
Nu har arbejdet stået på længe, og det nye områder begynder at tage form, og det bliver spændende at se det færdige resultat. Ser i hvertfald frem til at sidde og nyde området en varm sommerdag ved åen.

De fleste danskere har hørt om krigen på Sri Lanka gennem de danske medier. Nogle danskere har også ud fra de nyheder dannet sig et billede af hvem skurken og helten er i konflikten. Men man skal tænke på, at sandheden ofte er det første offer i en krig, og det samme gør sig gældende vedr. konflikten på Sri Lanka. De nyheder som i dag kommer fra Sri Lanka i de danske medier, kommer ikke fra selve krigszonen, og nyhederne er ofte ensidige, hvor de udtrykker det som den srilankanske regering og militær har at sige om det der sker dernede.

Nu skal man huske på, at hver part i en konflikt har en stor interesse i at få deres holdninger og budskaber ud, som skal få opbakning til deres egen sag. Eftersom uafhængige og internationale medier ikke har adgang til det der foregår i selve krigszonen i den nuværende krig på Sri Lanka, har medierne ofte kun bragt nyheder med Sri Lankas militær og regering som kilde, og det er derfor vigtigt at forholde sig kritisk til disse nyheder og ikke konkludere noget deraf. Hvorfor mon?

Tjaa… Umiddelbart skulle man tro, at de store lande er kloge nok til at tænke selv og træffe velovervejede beslutninger baseret på fornuft og retfærdighed. Men når man ser på det i forbindelse med Sri Lanka, så kan man komme meget i tvivl om hvorvidt omverden egentlig kan tænke selv…

Hvorfor mener jeg egentlig det?

Som mange af jer nok ved, så foregår der en borgerkrig på Sri Lanka mellem det tamilske mindretal og det singalesiske flertal, fordi det singalesiske flertal siden 1948 har undertrykt tamilerne. Det tamilske mindretal har gennem tiderne på fredelig vis og gennem demonstrationer, sultestrejker, politiske møder osv., prøvet at finde en fredelig løsning på konflikten, hvilket den singalesiske regering ikke gik med til. Derfor startede det tamilske mindretal en væbnet kamp for retfærdighed og for at få lov til at styre sig selv i det tamilske hjemland i den nordlige og østlige del af Sri Lanka, som før kolonitiden var tamilske kongeriger side om side med singalesiske kongeriger, indtil disse blev samlet under ét land af det engelske kolonitstyre. Den væbnede kamp blev drevet af flere forskellige grupper - deriblandt LTTE (De Tamilske Tigre).

Rejser & Oplevelser

Serier

 • Cryptid

  Normalt plejer jeg ikke at se svenske serier, men en dag vidste jeg ikke hvad jeg skulle se, så...

 • Into the Night

  En spændende sci-fi thriller serie fra Netflix, som er værd at se. Der er udkommet 1. sæson af...

 • The 100

  The 100 er en science-fiction TV-serie, som jeg synes er meget god. Virkelig gennemført og som gør at...

Film

 • Gretel & Hansel

  En film jeg ikke vil anbefale at se er Gretel & Hansel. Havde troet det ville være en god...

 • Hobbitten & Ringenes Herre

  Da jeg gik i 6. eller 7. klasse fik jeg anbefalet en bog af en dame, som jeg skulle læse. Hun...

 • Pan's Labyrinth

  Har lige siddet og set en film på DR2. Da jeg tjekkede programoversigten for at se, om der blev...