På Regionshospitalet Holstebro var der først 1 MR scanner (af mærket Philips Achieva 1.5T). Da jeg var studerende og var i klinik på Holstebro Sygehus havde jeg nogle uger med oplæring på MR scanneren. Dengang syntes jeg at det var meget meget kedeligt at arbejde med MR scanning, og fordi man som studerende i starten kun fik lov til at sidde og se på, faldt jeg også i søvn en dag til en af MR scannerens monotone lyde. Da tænkte jeg, at jeg aldrig skulle arbejde med MR scanning når jeg blev færdiguddannet. 


Efter endt uddannelse d. 24. juni 2011 og med start på arbejde d. 27. juni 2011 på Regionshospitalet Holstebro som radiograf, havde jeg ikke noget med MR scanning at gøre i den første tid. Faktisk syntes jeg at det var mere spændende at arbejde med CT scanning og foretage konventionelle røntgenundersøgelser. Men fordi der var mangel på personale til MR, begyndte jeg lidt efter lidt med at arbejde i MR og eftersom man havde været studerende og kendte scanneren, kunne jeg godt huske en del ting. På et tidspunkt blev jeg superbruger i MR og var også med til at opleve da Holstebro fik endnu en MR scanner (en Siemens Magnetom Avanto 1.5T)  og skulle sammen med den specialeansvarlige være med til at sætte protokoller op på den nye scanner. 

Den nye scanner kunne mange flere ting end den gamle, og med årene begyndte den gamle scanner at drille med flere og flere ting. Faktisk formåede den at quenche 2 gange (1 gang under en service og den 2. gang helt af sig selv), hvilket jo blev en dyr affære med nedetid på scanneren i en uge hver. Hver gang et problem blev løst, opstod bare et nyt problem senere. Efterhånden fik den udskiftet en del, og gav også teknikere fra Philips og Medicoteknisk afdeling en del at arbejde med og tænke over. 

På grund af et større problem, valgte man i efteråret 2020 at udskifte scanneren med en brugt scanner, som Århus fik i overskud, dengang de skulle flytte til Skejby. Det var en lidt nyere model, der hed Ingenia 1.5T scanner med 70 cm gantry åbning i forhold til de 2 scannere med 60 cm gantry-åbninger som vi havde i hhv Herning og Holstebro i Hospitalsenheden Vest. Så det var jo positivt, og scanneren skulle installeres i december måned 2020, selvom Holstebro Sygehus skulle lukkes ned i august/september 2021 med flytning til det nye supersygehus i Gødstrup ved Herning. Det koster mange penge at flytte en scanner, men på den anden side skulle regionen også betale for at have scanneren opmaganiseret på et lager i Tyskland, eller bruge en masse penge på reparation af scanneren ved nedetid osv. Vi kunne ikke nøjes med kun én scanner i Holstebro indtil flytningen til Gødstrup, da vi har mange patienter der skal scannes og samtidig er vi også det hospital i den vestlige del af Region Midtjylland som udfører akutte scanninger af patienter med blodprop i hjernen, som kræver hurtig behandling. 

Så 3. december 2020 havde vi vores sidste dag med patienter i den gamle Philips scanner, og fra d. 4. december begyndte håndværkere/teknikere at gøre klar til at tage scanneren ned og bane vej for at den ca. 5 tons tunge magnet kunne flyttes ud af sygehuset. Alt i teknikrummet blev ryddet og skillevæggen mellem MR rummet og teknikrummet og væggen ud til patientgangen blev pillet ned og døre til røntgenafdelingen og den gamle portørgang blev taget ned. Der var lige præcis højde nok til at magneten kunne køres ud, og der blev rettet for få milimeters højde undervejs, så loftet ikke skulles pilles ned hele vejen ud til udgangen. Samtidig var der blevet sat understøttelses-søjler af jern i underetagen hele vejen som magneten skulle fragtes ovenpå. 

Lidt før kl. 12 tirsdag d. 8. december begyndte magneten at trille ud af rummet, og d. 9. december om morgenen kom den nye magnet fra Ingenia scanneren. Om ca. 1½ uge regner man med at det hele er på plads og klar inden jul, og så skal der være applikation på scanneren i det nye år, og efter sommerferien 2021 kommer vi til at opleve 2 scannere der skal fragtes ud af hospitalet og ud til det nye supersygehus. Det bliver en spændende tid - for det er sjældent at man får lov til at være med til at starte et nyt sygehus op :-) 

Her følger nogle billeder fra flytningen af den gamle MR scanner: 

mr1

 mr2

mr3

mr4

mr5

mr6

mr7

mr8

mr9

mr10

- SURIYAN

Rejser & Oplevelser

Serier

 • Cryptid

  Normalt plejer jeg ikke at se svenske serier, men en dag vidste jeg ikke hvad jeg skulle se, så...

 • Into the Night

  En spændende sci-fi thriller serie fra Netflix, som er værd at se. Der er udkommet 1. sæson af...

 • The 100

  The 100 er en science-fiction TV-serie, som jeg synes er meget god. Virkelig gennemført og som gør at...

Film

 • Gretel & Hansel

  En film jeg ikke vil anbefale at se er Gretel & Hansel. Havde troet det ville være en god...

 • Hobbitten & Ringenes Herre

  Da jeg gik i 6. eller 7. klasse fik jeg anbefalet en bog af en dame, som jeg skulle læse. Hun...

 • Pan's Labyrinth

  Har lige siddet og set en film på DR2. Da jeg tjekkede programoversigten for at se, om der blev...