Fredag d. 2. november blev en dag, hvor de fleste eelam tamilere fik et chok. Jeg var stået tidlig op den dag, og  mens jeg sad og spiste morgenmad, tændte jeg for Tharisanam TV og så programmet Malarum Kaalai Poluthu ved 07.30-tiden. Bagefter satte jeg mig til at læse, da jeg fik en sms fra en ven fra Vaanam.dk. Han fortalte, at De Tamilske Tigres politiske overhoved, S. P. Thamilchelvan, var blevet dræbt ved et bombeangreb udført af den singalesiske militær.

Sikke et chok jeg fik, og jeg skyndte mig ind i stuen og tændte for TV'et for at se om de sendte noget på Tharisanam TV... og rigtig nok, så kørte der en rulletekst i bunden af skærmen på tamilsk, at han var blevet dræbt. Jeg skiftede straks over til IBC Tamil Radio, og der kørte der også sørgelig musik. For at vide hvad der var sket, skyndte jeg mig at tænde for computeren og gik ind på Tamilnet, og der læste jeg om hvad der var sket, og jeg blev så ked af det... Jeg satte derefter artiklen ind på Vaanam.dk, og så ringede til min mor i Australien og fortalte hvad der var sket, og min mor blev også ked af det...

Jeg tror de fleste tamilere fik et stort chok den morgen, og folk græd også i radioen, da man kunne ringe ind og kondolere... IBC Tamil Radio, DAN TRT Tamil Alai, ITR France, Europe Tamil Radio, Tharisanam TV og Deepam TV aflyste alle deres normale programmer, og sendte sørgelig musik og programmer om Eelam og frihedskampen, hvor S.P. Thamilchelvan var med på. Jeg undrede mig en del over, at DAN TRT Tamil Alai radio var begyndt at sende pro-LTTE, da de normalt plejede at forholde sig neutrale. Desuden blev jeg rimelig vred over TBC London Radio, som glædede sig over S. P. Thamilchelvans død, og de gjorde også en del nar af ham.

Men faktisk blev hele den fredag ødelagt af nyheden, og der blev erklæret 3 dages sørgedage, hvor tamilere over hele verden mindedes S. P. Thamilchelvan og de 5 andre LTTE soldater, der blev dræbt ved dette angreb.
Selv hvis en singaleser eller anti-Eelam person var død, ville ingen have mindet vedkommende i så mange lande og af så mange folk. Til mindehøjtidelighederne var der også politikere og udenlandsk pressefolk med foruden de mange tamilere.
Selv premierministeren i delstaten i Tamil Nadu udtrykte sorg over S. P. Tamilchelvans død - ligesom mange andre politikere fra Tamil Nadu undtagen svindleren Jayalalitha og hendes parti.

I Danmark var der arrangeret mindehøjtidelighed i Vejle om søndagen d. 4/11 kl. 15.00, og mange tamilere mødte op selvom det var med kort varsel at det hele var blevet arrangeret. Jeg var til denne mindehøjtidelighed sammen med mine 2 ondavidda akkas mænd, min ondavidda anna og anni og så en af deres børn.

Jeg havde ikke regnet med, at Thamilchelvan annah ville forlade os så tidligt. Havde faktisk regnet med at han ville være med hele vejen indtil vi fik Tamil Eelam, og det som jeg mest kunne lide ved ham var hans altid smilende ansigt. Han bliver svær at erstatte... Men selv i medgang og modgang står vi tamilere sammen og målet er det der driver os frem.

Takket være den srilankanske regerings grusomme handling, har de nu sørget for, at der er bliver lange udsigter til fredsforhandlinger og mere krig og ødelæggelser på øen. For hvordan kan man tale fred med nogle, der har dræbt ens fredsforhandler?? Håber at omverdenen har fået øjnene op for hvordan den srilankanske regering er...

En anden ting der ærgede mig var, at en tamilsk internet radio station fra Sri Lanka havde postet en artikel på engelsk, hvor de omtaler S. P. Thamilchelvan som en terrorist. Jeg fik tilføjet dem på MSN og fortalte, at det var for dårligt af dem at skrive sådan, og så loggede jeg af igen. Derefter fik jeg en email fra dem om, at de var kede af at de var kommet til at poste den artikel, og at fejlen nu var rettet...

Men jeg håber at S. P. Thamilchelvan annah og alle de andre martyrers sjæle stadig vil arbejde for at få et Tamil Eelam, og hjælpe tamilerne fra det hinsides...

Hvil i fred...


- S U R I Y A N

Rejser & Oplevelser

Serier

 • Cryptid

  Normalt plejer jeg ikke at se svenske serier, men en dag vidste jeg ikke hvad jeg skulle se, så...

 • Into the Night

  En spændende sci-fi thriller serie fra Netflix, som er værd at se. Der er udkommet 1. sæson af...

 • The 100

  The 100 er en science-fiction TV-serie, som jeg synes er meget god. Virkelig gennemført og som gør at...

Film

 • Gretel & Hansel

  En film jeg ikke vil anbefale at se er Gretel & Hansel. Havde troet det ville være en god...

 • Hobbitten & Ringenes Herre

  Da jeg gik i 6. eller 7. klasse fik jeg anbefalet en bog af en dame, som jeg skulle læse. Hun...

 • Pan's Labyrinth

  Har lige siddet og set en film på DR2. Da jeg tjekkede programoversigten for at se, om der blev...