Holstebro - en af de smukke byer i Vestjylland, ser ud til at få et stort højhus i midtbyen. Der findes allerede et højhus i midtbyen, som er Regionshospitalet Holstebro, med sine 10 etager, men eftersom den ligger i en dal ned mod lystanlægget, er den ofte ikke til at få øje på fra lang afstand. Det er et smukt syn at køre i tog og så se byen fra det sted, hvor toget passerer Storåen, og hvor man i baggrunden kan se hospitalsbygningerne og Hotel Royal bygningens Solvognen skulputeren.
Men med udvidselsen af kommunebygningen, får byen nu endnu et varetegn, som kan ses fra lang afstand, selvom det har mødt modstand.

Der ligger nemlig en valgmenighedskirke overfor den grund, som kommunen overvejer at bygge det nye højhus (tvillingetårne), hvor der vidst bliver op til 20 etager. Valgmeninghedskirken har protesteret mod højhuset, da de mener at dem fra højhuset kan kigge ned på bryllupper, begravelser osv., og stiftsøvrigheden i Viborg havde også nedlagt veto mod projektet...

Men nu er de kommet på bedre tanker, og der er nu grønt lys for at Holstebro kan opføre de 2 tvillingetårne på hhv 70 og 55 m. i midtbyen. Desuden er der også planer om at bygge en 8 etager høj bygning for politiet inde i midtbyen, så byen rejser sig opad for tiden... ligesom byens indkøbscenter også er ved at blive udvidet.

Nu mangler man bare motorvejen til Holstebro, og det nye superhospital der skal bygges et sted mellem Herning og Holstebro. Herning havde troet at de havde scoret gevinsten ved et forslag om at styrke akut modtagelsen i Herning, og delvis gøre den i Holstebro mindre, selvom det betød at folk fra yderkanterne fik over 100 km til nærmeste skadestue, hvis den plan blev ført ud i livet. Mange protester og underskriftsindsamlinger har nu medført, at Herning er blevet en stor taber i spillet, da der nu skal bygges et nyt stort sygehus mellem de 2 byer, mens sygehusene i Holstebro og Herning lukkes.

Det bliver spændende at se hvordan udviklingen vil gå i Holstebro.


- S U R I Y A N

Rejser & Oplevelser

Serier

 • Cryptid

  Normalt plejer jeg ikke at se svenske serier, men en dag vidste jeg ikke hvad jeg skulle se, så...

 • Into the Night

  En spændende sci-fi thriller serie fra Netflix, som er værd at se. Der er udkommet 1. sæson af...

 • The 100

  The 100 er en science-fiction TV-serie, som jeg synes er meget god. Virkelig gennemført og som gør at...

Film

 • Gretel & Hansel

  En film jeg ikke vil anbefale at se er Gretel & Hansel. Havde troet det ville være en god...

 • Hobbitten & Ringenes Herre

  Da jeg gik i 6. eller 7. klasse fik jeg anbefalet en bog af en dame, som jeg skulle læse. Hun...

 • Pan's Labyrinth

  Har lige siddet og set en film på DR2. Da jeg tjekkede programoversigten for at se, om der blev...