me2

  Navn: Pirapaharan Navaratnam

  Fødselsdag: 08-07-1982

  Beskæftigelse: Radiograf 

  Nationalitet: Tamiler fra Tamil Eelam

  Email: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

  Facebook: http://facebook.com/suriyan  


Som tamiler fra den borgerkrigshærgede ø, Sri Lanka, kom jeg til Danmark som 5-årig sammen med min mor og storesøster efter at være blevet familiesammenført med min far. Vi boede i starten i landsbyen Nørre Nissum i Lemvig Kommune i Nordvestjylland. Man kan sige at vi kom til at bo i et tamilsk ghetto-ormåde i byen, for vi var kun to tamilske familier til sidst i byen, og vi boede i et rækkehus ved siden af hinanden :-)

Det var en rigtig dejligt tid i Nørre Nissum, for det var en stille og rolig by, der lå tæt på Limfjorden, havde en god skole og mange søde mennesker. I 1996 købte vi hus og flyttede til Holstebro, hvor min eneste nærmeste familie i Danmark - min mors storebror og hans familie, bor. Det var lidt mærkeligt at flytte til en større by og starte på en byskole i starten af 8. klasse, hvor man ikke kendte nogle - og hvor man skulle gå i klasse med 3 der hed Thomas og 3 der hed Morten :-)
Tiden i Holstebro forløb rigtig fint, og efter at jeg blev gift og min kone, Dinisha, arbejdede i Århus (og senere Vejle), besluttede vi os for at flytte til Herning, hvor vi i 2014 byggede hus i Tjørring. Desuden var det kun 2 km fra det kommende supersygehus i Gødstrup, hvor min nuværende arbejdsplads også skulle flytte ud, så det kunne ikke blive bedre. 

Da vi boede i Nørre Nissum var der på det tidspunkt ingen tamilske radio-kanaler eller TV-kanaler i Europa. Man kunne leje diverse videokasettebånd med serier, TV-programmer og film fra Indien og Singapore. En dag fik vi købt en parabol, og da installatøren fra radio/TV-forretningen kom, og spurgte om den skulle dreje mod 1 grad vest (hvor de danske kanaler var) eller 19 grader øst (hvor de tyske og engelske kanaler var) mens han på samme tid havde fundet en TV-kanal der lignende en indisk TV-kanal, valgte vi straks 19 grader øst. Kanalen han havde fundet ved en tilfældighed var TV Asia fra England, som sendte programmer på forskellige indiske sprog - samt en del tamilske programmer fra den indiske TV-kanal Sun TV. Fra den dag af blev jeg interesseret i tamilske medier, og tænkte at det kunne være sejt at starte en selvstændig tamilsk TV-kanal som den første i Europa. 
Desværre i 1997 blev den første tamilske radio- og TV-kanal startet fra Paris under navnet Radio Asia's TRT (Tamil Radio & Television). 

mediaasiaMin interesse for tamilske medier førte til at jeg senere startede en hjemmeside med oplysninger om indiske radio- og TV-kanaler i verden - www.mediaworldasia.dk. Den blev en succes og bliver af mange brugt til at læse medienyheder, finde frekvensinformationer, lytte til live indiske radiokanaler fra hele verden, se gratis online tv-kanaler osv. Hjemmesiden førte også til at jeg fik ros fra direktøren for European Tamil Radio fra Tyskland og Ayngaran TV fra England og jeg blev også kontaktet dengang den populære tamilske TV-kanal fra Indien, Star Vijay TV, skulle lanceres i Europa på satellit. 

Interessen for tamilske medier førte også til at jeg begyndte at eksperimentere med at sende live radio på nettet, og senere hen i samarbejde med Tamilonline.dk, startede nogle venner og jeg Roja Radio for tamilske unge i DK, hvor man kunne høre en live-udsendelse hvor man kunne høre ønske tamilske sange osv. 

vaanam1. oktober 2006 stiftede jeg en hjemmeside for tamilske unge i Danmark, www.vaanam.dk (vaanam = himmel), sammen med nogle venner, og den blev et populært samlingspunkt for tamilere i Danmark på nettet, hvor man kunne finde mange forskellige oplysninger og indhold. Der sendte vi også Vaanam Radio programmer flere gange om ugen. De mange digte som tamilske unge og ældre skrev til hjemmesiden fik vi også udgivet i en digtsamling, som man kan finde på nogle danske bibliotekter. Vaanams Digtsamling blev også anmeldt på Deepam TV fra England og på IBC Tamil Radio fra England. 
Da Facebook blev mere og mere populær faldt aktiviteten også på Vaanam.dk og andre tamilske hjemmesider fra Danmark, så derfor valgte jeg at lukke hjemmesiden ned. 

hinduismenUdover medier, så blev jeg også interesseret i min tro, hinduismen. Normalt er det ikke en religion man bliver undervist i derhjemme, og man følger bare de traditioner som ens forældre har lært osv. Men eftersom min onkels familie er Jehovas Vidner, og vi tit har haft diskussioner om tro med dem, tænkte jeg, at jeg måtte finde ud af hvad hinduismen gik ud på, og også oplyse andre med interesse om religionen på dansk. Derfor startede jeg en hjemmeside om hinduismen, der hedder www.hinduismen.dk, eftersom de tilgængelige hjemmesider om hinduismen på dansk ofte er en hjemmeside skrevet af nogen der ikke er hinduer og dermed ikke helt kan gengive hinduismens budskab. Hjemmesiden er i dag populær blandt skoler, hvis elever anvender den i forbindelse med opgaveskrivning osv.

På grund af min hjemmeside om hinduismen, blev jeg også interviewet på Familiekanalen, der kunne ses på Kanal Syd i Region Syddanmark. Jeg blev også kontaktet af Søren Bregendal (skuespiller, sanger/sangskriver, projektleder og iværksætter. Han blev kendt i boybandet C21 og i diverse film), om jeg ville medvirke i en bog som han skulle skrive angående tro. Desværre blev hans bog ikke til noget, men i stedet blev jeg kontaktet af Susanne Wexø, der ville interviewe mig til hendes bog "Spirituel Inspiration", som blev udgivet. 

Udover at holde styr på to store hjemmesider, kan jeg også lide at tegne og male. Dem kan man også se på denne hjemmeside. 

Af film og serier kan jeg godt lide at se dem i gyser- og sci-fi genren. På min hjemmeside her kan I også læse om dem jeg synes er gode, hvis I mangler inspiration til hvad I skal se :-)

Ellers er der vidst ikke så meget at fortælle om mig selv :-)

- S U R I Y A N