I går fejrede vi min nevø, Abijan's, 1 års fødselsdag. Egentlig havde han allerede fødselsdag d. 16. september, men eftersom det var på en hverdag, så skulle vi først fejre det i går sammen med familie og nærmeste venner.
Den 16. september havde min mor lavet en lille fin kage med et 1-tal i midten og så et australsk og dansk flag på hver side, eftersom Abijan er født i Australien. Det fejrede vi med at invitere 2 af vores nærmeste familie fra Holstebro, der kom efter at min storesøster, svoger og far havde været i Ganesh templet i Herning.

Eftersom vi skulle fejre Abijans fødselsdag for nærmeste familie og venner i en gildesal lørdag d. 20. september i Holstebro, så fik vi de kommende dage besøg af familie fra Frankrig og Tyskland. Desuden havde vi kontaktet TRT Tamil Oli radio fra Paris, som er Europas første tamilske radiokanal, for at få sendt en fødselsdagshilsen for Abijan d. 20. september. Vi fik snakket med Phillip Deva og A. S. Rajah fra TRT Tamil Oli, og de fortalte at man kunne få sendt Abijans fødselsdagshilsen hele dagen fra kl. 08.00 til 00.00 for 100 euro. Så vi betalte de penge, og sendte dem teksten med hilsnen. A. S. Rajah snakkede også med mig, og spurgte om jeg ikke ville læse nyheder op på tamilsk i et nyhedsmagasin, hvor forskellige personer fra forskellige lande i Europa læser nyheder op fra deres eget land. Jeg fortalte ham, at mit tamilsk ikke var så godt, og at jeg nok skulle prøve at se om jeg kunne skaffe nogle personer´, og jeg fortalte ham om vaanam.dk og mediaworldasia.dk. Det må sørme siges, at folk fra TRT er nogle søde personer at snakke med, og det er også en af grundene til at jeg har kunnet lide at høre deres radio siden 1997.

Fredag eftermiddag var vi ude og hente nøglen til gildesalen hos en gammel dame, og det må siges at jeg aldrig nogensinde har set en så streng dame som hende! Min umiddelbare opfattelse var, at hun var en HEKS! Og det overraskede mig også, da hun et kort øjeblik fik et smil frem på læben. Men jeg må nok sige, at jeg aldrig nogensinde ville leje noget hos den dame mere. Men på den anden side kan jeg godt se, at det er bedst at udlejerne er sådan, så folk har en frygt der gør, at de ikke laver noget ved festsalen som de ik må, som kan ødelægge den orden der skal være. Men lidt venlig skal man da være!

Men gildesalen var ok, og vi vågnede op kl. 7.00 lørdag morgen, og tændte for TRT Tamil Oli radio for at høre bakthi sange... Kl. 08.00 var de fleste stået op, og vi ventede på at hilsnen til Abijan skulle komme i radioen, men den kom først kl. 08.30, og det var Philip Deva der sagde en generel hilsen til alle de børn, der havde fødselsdag i denne måned, og derefter sendte han en sang... Vi troede så at han ville sige Abijans fødselsdagshilsen efter sangen, men nej, han afsluttede fødselsdagshilsner indslaget, og sendte en anden sang, og jeg blev bange for, at de måske havde glemt det.... Men vi håbede dog på at de ville begynde at sige det fra Kaalai Poonthendral programmet (hvor lytterne ønsker sange) fra kl. 09.00.  Men lige pludselig omkring kl. 08.45 hørte vi pludselig Philip Deva læse vores hilsen op, og så sad vi alle og lyttede til hvad der blev sagt. Kl. 09.00 tog A. S. Raja over, og startede med at læse Abijans hilsen op igen, og han sendte også en sang, og fra kl. 09.15 startede Kaalai Poonthendral programmet, hvor lytterne også ringede ind og ønskede Abijan tillykke med fødselsdagen og takkede mine forældre for at have sponsoreret dagens udsendelser på TRT Tamil Oli radio. A. S. Raja fortalte, at min familie ikke plejede at deltage i programmerne, men at vi ofte lyttede til deres radio, og senere fortalte han også om mig i programmet. Efter Kaalai Poonthendral fortsatte det med lykønskninger til Abijan fra TRT Tamil Oli radios lyttere resten af dagen. Jeg synes det er utrolig flot af TRT og deres lyttere, som vi slet ikke kendte, som ønskede Abijan tillykke. Respekt for TRT!

Fra kl. 11.00 til kl. 17.00 gik dagen med at forberede festen, og pynte op, og heldigvis skulle vi ik lave mad, da vi havde bestilt det udefra, og så startede festen kl. 18.00. Da alle gæsterne var kommet, startede jeg med at hælde kolukaddai over Abijan (en lille ceremoni for børn der har fået deres første tænder, hvor man hælder en tamilsk sød spise med "tænder" lavet af kokos-stykker over barnet). Sammen med det skulle jeg også hælde penge, bøger, blyanter, smykker, blomster, frugter over Abijan. Jeg var lidt bange for at Abijan ville begynde at græde højt, men han var bare nysgerrig over det der foregik, og vi ventede spændt på at se hvad han først ville samle op. Det viste sig at blive 20 kr. mønt.
Efter det blev der skåret kage, og alle familierne kom op for at give Abijan et stykke kage, og gæsterne fik også masser af tamilske desserter og kage.

Derefter blev der serveret kotthu roddi, noodels og også vegetarmad, og festen forløb stille og roligt, og vi stoppede omkring kl. 22.00, da de fleste skulle hjem efter en hård dag med arrangementer forskellige steder før vores fødselsdagsfest. Så der var god tid til at rydde op, og det tog alligevel 2 timer, og jeg blev der hele tiden, så jeg kunne holde øje med at der blev gjort ordentlig rent, for jeg skulle ikke høre brok fra heksen (undskyld damen), som nøglerne skulle afleveres til.

I dag skulle vi tidlig op, da jeg skulle køre en familie fra Tyskland til banegården kl. 06.45, og omkring kl. 10.00 kørte en familie fra Frankrig hjem. Kl. 17.00 kørte en familie fra Tyskland hjem, og så har vi stadig en familie tilbage fra Frankrig, der bliver hjemme hos os nogle dage endnu.

Alt i alt har det hele været godt, men jeg ville have ønsket vi kunne gøre nogle ting bedre til festen, men det må vi så gøre til en anden fest :-)


- S U R I Y A N