Er det kun Batman, Superman og andre superhelte (f.eks. Dr. Nila's Power Puff Girls) der kan redde folk (især damer) i nød?
Tja, godt nok har jeg ikke nogle superkræfter, men alligevel formåede jeg lidt før midnat en dag, at redde en kvindelig læge ud af en elevator, der sad fast ved 5. etage på sygehuset. Jeg havde en aften- og nattevagt, og sad og så en science-fiction film, da jeg fik et opkald fra Omstillingen om jeg ikke lige ville tage op på 5 .etage, og se om jeg kunne få en læge ud af en elevator, der sad fast...

Godt nok var den rigtige superhelt, Teknisk Forvagt, blevet tilkaldt, men eftersom hans superkræfter ikke lige kunne fragte ham til sygehuset på 1 sek, så måtte han nøjes sin almindelig bil, hvilket ville tage ham 20 min... og i så lang tid var den kvindelige læge ikke i humør til at sidde fast i en elevator, da hun i forvejen ikke var så glad for elevatorer.

Jeg forstod udmærket lægen, for havde selv prøvet at sidde fast i en elevator med en død, så jeg sagde til damen i Omstillingen, at jeg nok skulle tage op på 5. etage for at hjælpe lægen ud, selvom jeg ingen anelse havde om hvordan det skulle kunne lade sig gøre.
I den bygning, som lægen sad fast i, var der kun 2 elevatorer til 10 etager. Da det kun var den ene, der sad fast, tænkte jeg, at det kunne være sjovt, hvis den anden også satte sig fast, mens jeg kørte i den, men det skete så ikke, og det var egentlig godt nok, for sidste gang jeg sad fast i en elevator, da var det blevet rygtedes over nogle afdelinger, og både personale og patienter jeg mødte på min vej, ønskede mig velkommen tilbage.

Nå men jeg kom op på 5. etage, og kunne se at den anden elevatordør var lukket, men gennem sprækken kunne jeg se lægen, og at elevatoren mangelde 20-30 cm for at komme helt op på 5. etage. Da lægen hørte at jeg var kommet, spurgte hun mig om jeg ikke kunne brække elevatordøren op med et eller andet, men eftersom jeg ikke havde "et eller andet" på mig, der kunne brække to stærke elevatordøre op, så prøvede jeg at få dørene op med håndkraft, men ligemeget hjalp det.

Men ja - hvad gør man så hvis låsen til en elevatordør ikke vil gå op? Tja, man kunne bede lægen om at vente de 20 min for en teknisk vagt at ville ankomme, eller også kan man gøre nogle ting uden at ane hvorfor man gør det.
Jeg valgte det sidste, og fik øje på et hul lige over elevatordøren, og tænkte at det kunne være spændende at se hvad der skete, hvis jeg stak en nøgle derop. Så fandt min nøgle frem, og stak den op i hullet, og kunne så mærke, at noget gav efter inde i hullet. "Aha", tænkte jeg, men dørene gik ikke op. Men så blev jeg ved med at trykke, samtidig med at jeg pressede den ene dør ind til siden, og vupti - pludselig kunne begge døre presses ud til hver side, og lægen der var ivrig efter at komme ud, stak hænderne ind imellem og hjalp selv til uden at tænke på om dørene pludselig ville gå i igen.
Men det skete heldigvis ikke, og jeg fik lavet en sprække, der var stor nok til at lægen kunne komme ud af elevatoren. Lægen takkede mig mange gange, og tog trapperne ned.

Elevatordøren kunne jeg så ikke få til at lukke helt igen, men uanset hvad, så var elevatoren jo gået i stykker før jeg pillede ved døren, så jeg håbede at de ville få den lavet inden næste dag, for de elevatorer var meget i brug, men jeg kunne ligesom fornemme, at teknisk vagt bare ville sætte en seddel op om at elevatoren ikke virker, og at man næste dag ville stå i flere minutter og vente på at komme op og ned.

Billede af elevatoren efter at lægen var sluppet ud:- S U R I Y A N