Så er julen år 2008 overstået. Som sædvanligt fejrede min familie og jeg ikke jul, og som sidste år, var jeg igen på arbejde i år juleaften. En kollega ville gerne holde jul med familien, så han spurgte om jeg ikke kunne tage en aften-nattevagt d. 24. december, så det sagde jeg ja til. Men onsdag eftermiddag ringer en af afdelingslederne og spørger, om jeg ikke kan tage en dagvagt i forlængelse af aften-nattevagten, eftersom en anden kollega havde meldt sig syg...

Det betød godt nok at jeg kom til at arbejde fra onsdag kl. 16.15 til torsdag kl. 15.15, men eftersom det var svært at finde nogen til den dagvagt, så sagde jeg ja, da jeg regnede med at det ville blive en stille og rolig arbejdsdag.
Ganske rigtigt blev det en stille og rolig aften og nat, og jeg havde fået en madpakke med hjemmefra, men da jeg kom over på vagtværelset kunne jeg se, at der var sat en stor skål med slik, chokolade og frugter... Til aften fik vi desuden julemad med and, flæskesteg osv. Sikke en usund dag, men det er flot at Regionshospitalet Holstebro gør dette for dets personale og patienter...
Men jeg fik set en film om en læge, der lagde vægt på forholdet til patienten i stedet for at betragte patienter som "noget" der havde med en sygdom at gøre. Faktisk en ret god film, og da den sluttede lagde jeg mig til at sove ved 00.30-tiden, og traditionen tro fik jeg kl. 01.00 om natten et opkald om at en patient var død på en afdeling og at denne skulle køres ned i 6-timers stuen og senere synes. 6-timers stuen ligger under jorden i en slags skummel kælder, selvom det faktisk er på 2. etage niveau... Har nogle gange prøvet at stå dernede midt om natten, men i nat gad jeg ikke, da jeg skulle i bad osv før jeg skulle hjem, så fik en kollega til at tage det kald, mens jeg ordnede noget andet for vedkommende.

Kl. 06.50 blev jeg vækket af et opkald, som jeg alligevel ikke skulle have fået, men tog det alligevel, da jeg alligevel havde sat vækkeuret til kl. 07.00. Det var en operationssygeplejerske, der var kommet til at låse sine nøgler inde i omklædningsskabet, og da jeg gik overfor at hjælpe hende, spurgte hun om jeg havde fri, men svarede at det havde jeg ikke, og så spurgte hun om jeg først lige var mødt, men dertil svarede jeg også nej, og fortalte så, at jeg næsten havde en døgnvagt som først sluttede kl. 15.15, og så var hun egentlig bare glad for at hun skulle hjem :-)
Dagvagten gik også fint uden så meget at lave. De 2 første timer var der reelt kun noget at lave i 20-25 min, så fik jeg desuden set en animationsfilm sammen med nogle kollegaer på TV2 og så Robin Hood på DR1 før jeg skulle hjem, men fik så et opkald kl. 15.05 om at jeg skulle på Operationsstuen, og det opkald tog lidt længere tid end jeg havde regnet med, og blev faktisk først færdig kl. 15.30. Nu hvor man kan slappe af når der ikke er noget at lave, så syntes jeg, at jeg sagtens kunne blive og lave mit arbejde færdig, selvom jeg havde fri kl. 15.15.

Kl. 18.00 tog min familie og jeg over til nogle fra min familie, hvor vi havde en hyggelig aften med fællesspisning. Det var så en stille og rolig jul 2008.


- S U R I Y A N